Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Terapia vampir PRP - Vampir de bioregenerare cu plasma proprie

Daca doriti sa aratati mai tanara, cu un ten mai proaspat dar fara sa apelati la terapii agresive sau chimice atunci acest tip de terapie poate fi o solutie.

 

Terapia PRP sau Vampir, foloseste sangele propriu al pacientului pentru a stimula sinteza de colagen si elastina, fiind considerata o terapie foarte naturala. Ea este o tehnica de mezoterapie care reface structura pielii si reda tineretea, utilizand mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera, La baza acestei tehnici stau factorii de crestere ( peste 60 ) pe care îi avem depozitati, in structuri preformate, in sangele periferic si celulele plachetare adulte periferice.

 

CUM SE EFECTUEAZA ACEASTA TERAPIE
Terapia Vampir consta in recoltarea unei cantitati mici de sange periferic, care este supusa centrifugarii pentru a se obtine o cantitate suficienta de plasma imbogatita in factori de crestere si plachete sangvine. Plasma astfel obtinuta este apoi injectata dupa tehnicile medicinei estetice in zonele in care dorim sa obtinem bioregenerarea pielii.
Siguranta utilizarii metodei pe termen scurt si lung este foarte buna, folosindu-se o metoda pe care natura insasi a brevetat-o si o utilizeaza de cand exista viata.

 

INDICATIILE TRATAMENTULUI
1. Reintinerirea faciala cu remodelarea ovalului fetei
2. Stergerea ridurilor
3. Reintinerirea pielii de pe corp, decolteu, dosul mainilor, gat, etc.
4. Regenerarea parului cu conditia existentei unui numar de foliculi pilosi
5. Terapia vergeturilor

 

Numarul de sedinte necesar pentru a obtine un efect de durata si sustenabil variaza foarte mult in functie de tipul de derm al pacientului si in functie de problematica care se vrea rezolvata.
In acest sens un derm care nu are probleme de imbatranire foarte accentuate si care are o capacitate de regenerare mare are nevoie de 2 poate 3 sedinte la interval de 1-3 luni , pe cand un derm afectat profund de razele solare, cu capacitate mica de regenerare are nevoie de 3-4 sau chiar 5 sedinte la interval de 3-4 saptamani.

 

La noi in clinica pentru a se obtine un efect si mai puternic de hidratare si regenerare se utilizeaza o tehnica combinata de sange autolog cu aminoacizi esentiali, vitamine si acid hialuronic. In acest sens sinteza de colagen este mai puternica existand deja materia prima in derm, respectiv  aminoacizii esentiali si vitaminele. Prin adaugarea acidului hialuronic se obtine o hidratare puternica a dermului, cunoscandu-se faptul ca acidul hialuronic are rolul de a lega moleculele de apa in derm si in felul acesta se reface rezerva hidrica a pielii. In concluzie dupa un astfel de tratament pielea va fi cu siguranta mult mai ferma, mai hidratata si mult intinerita printr-o noua sinteza de colagen si elastina.

 

Terapia Vampir este in acest moment extrem de bine cunoscuta mai ales in lunea actorilor , vedetelor din media si showbiz, fiind considerata ca cea mai buna si eficienta metoda nechirurgicala de intinerire si de intretinere. La noi in tara personalitati ca Catalin Botezatu, Loredana Groza, DJ Vanda, au apelat cu succes la ea.

Publicat la: 21/01/2016

Ultimele articole