Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Terapia Regenerativa si de Reechilibrare Functionala

Terapia regenerativa si de reechilibreare functionala este un nou concept terapeutic care se adreseaza oricarei persoane incepand cu decada a treia de viata, chiar in lipsa unor semne de boala manifesta.
Persoanele care trec prin perioade de solicitare intense fizica sau mentala, fie ca este vorba de sportivi de performanta care trebuie sa se recupereze rapid sau de manageri pot beneficia in mod special de acest concept de evaluare si terapie.
Daca vrem sa aratam si sa ne simtim tineri, sa fim in forma si plini de vitalitate, atunci trebuie ca si corpul nostru, cu fiecare organ in parte si fiecare functie fiziologica sa functioneze la parametrii normali.
Bineinteles conceptul pe care il propunem este foarte util si persoanelor “trecute de prima tinerete”, tinand cont ca senescenta in sine este abordata mai recent ca o stare patologica in care organismul nu mai functioneaza optim din cauza acumularii unor defecte la nivel celular si molecular si a scaderii capacitatii de regenerare a tesuturilor.

 

In ce consta Terapia Regenerativa si de Reechilibrare Functionala

1. In primul rand pacientul va fi evaluat printr-un consult integrativ al starii de sanatate sifunctionalitatii intregului organism. Pentru aceasta sunt folosite analize de laborator, rezultate de la analize anterioare examinarii, electrosomatografie (metoda rapida si neinvaziva de evaluare cunoscuta si sub numele de biorezonanta).
Scanarea electrosomatografica ofera o evaluare functionala de ansamblu a organismului prin estimarea catorva zeci de parametri fiziologici, intre care colesterolul sanguin, elasticitatea si rezistenta vasculara, functia hepatica si renala, minerale si oligoelemente (Ca, K, Cl, Fe, Zn, Cu, Mg, Si, etc.) vitamine (A, D, E, K, grupul B, CoQ10, etc.) echilibrul neurotransmitatorilor (serotonina, norepinefrina, dopamina), functionalitatea endocrina (tiroida, paratiroide, suprarenale, hipofiza, hormoni sexuali), pHul sanguin si interstitial, oxigenarea sanguina si tisulara, etc. Rezultatele aceastei scanari sunt analizate, comparate si integrate cu datele obtinute, completand tabloul clinic obtinut prin consultatia medicala si analizele medicale. Evaluarea starii de sanatate cu efectuarea testelor specificate dureaza intre 1-2 ore.
2. Dupa efectuarea evaluarii medicale pacientul va primi o schema de terapie individualizata, cu focus in corectarea deficitelor observate si optimizarea functionarii in parametrii fiziologici.
3. Terapia are o componenta de medicina clasica, alopata, prin administrarea intravenoasa sau orala a unor substante farmaceutice standardizate, si o componenta de medicina naturopata, fitoterapeutica, respectiv administrarea pentru cateva saptamani a unor suplimente si extracte naturale pentru consolidarea starii de sanatate in functie de nevoile individuale. Durata unui tratament intravenos este intre 1,5-3 ore.
4. Dupa efectuarea tratamentului se efectueaza o re-testare (scanare) cu electrosomatografie si/sau analize de laborator pentru evidentierea eficacitatii si eventuale recomandari suplimentare.

 

Ce obtinem prin Terapia Regenerativa si de Reechilibrare Functionala
• inducerea si mentinerea unei stari de sanatate in care organismul functioneaza lasau aproape deparametrii fiziologici optimi; cresterea vitalitatii si energiei in anume situatii;
• prevenirea unor boli metabolice sau datorate stilului de viata prin depistarea unor deficite sau excese de substante biologic active;
• cresterea rezistentei la unele tipuri de infectii prin stimularea productiei de anticorpi in mod direct, prin cresterea opsonizarii limfocitare si stimularea/reechilibrarea sintezei unor citokine implicate in raspunsul imun;
• redresarea unor deficiente de vitamine, oligoelemente, coenzime si cofactori esentiali care pot afecta functionarea in parametrii fiziologici (inclusiv oboseala cronica, apatie, disforie, atacuri de panica, etc.);
• prevenirea deteriorarii functionale a unor organe (renal, hepatic, cardiovascular, etc),  cu aparitia unor boli cronice – hipertensiune, diabet, ateroscleroza, ficat gras, etc.

 

Costul Terapiei Regenerative si de Reechilibrare Functionala
Costul terapiei este variabil in functie de amplitudinea schemei terapeutice si de analizele de laborator suplimentare efectuate.
Evaluarea medicala costa intre 200 - 600 lei in functie de durata tip si numar de scanari si include scanarea prin electrosomatografie si analizele de laborator recomandate.
Terapia intravenoasa costa intre 450 - 900 lei / administrare in functie de complexitatea tratamentuui si substantele administrate.

Va invitam la o cura de reechilibrare si regenerare a intregului organism!

Dr. Daniela Catanas / Dr. Felician Stancioiu

Publicat la: 25/04/2016

Ultimele articole