Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

TrichoTest ™ - Test genetic pentru alopecie

Alopecia (caderea parului) este o afectiune progresiva si multifactoriala, care este legata atat de factori endogeni cat si exogeni (dieta, anxietatea, lipsa fierului / vitaminelor / oligoelementelor, medicamentelor etc.). In mod obisnuit, factorii endogeni sunt genetici si asociati cu expresia genelor. Mai ales in alopecia androgenetica, principala cauza a caderii parului este mostenita, fiind legata de gene si de expresia lor. Cu alte cuvinte, exista gene care sunt transmise de stramosii nostri si care predispun la aparitia caderii parului.


80% dintre barbati s-au confruntat cu alopecie androgenica in timpul vietii.
40% dintre femei s-au confruntat cu alopecie androgenica in timpul vietii.


Pentru a determina cat mai bine cauza, testul genetic este primul pas care trebuie facut pentru a stabili tratamentul corect impotriva caderii parului.


TrichoTest ™ este un test genetic bazat pe tehnologia suprema de microarray ADN si peste 50 de studii publicate sustin bazele sale stiintifice. Imbunatateste si optimizeaza tratamentul prin evaluarea mutatiei de 48 de gene la 13 gene care s-au dovedit stiintific ca sunt legate de caderea parului.

  • Testul este recomandat sa fie facut o data in viata, fiind sigur si fiabil, bazat pe caracteristicile genetice ale pacientului si pe factorii extrinseci - obtinut printr-un chestionar al pacientului. Se realizeaza fara durere.
  • Medicul dermatolog recolteaza o proba de saliva cu un tampon din cavitatea bucala. Astfel, analiza factorilor genetici, examinarea clinica si istoricul medical ofera o intelegere completa a factorilor care stau la baza dezvoltarii alopeciei, iar dermatologii sunt capabili sa propuna un tratament complet individualizat prin selectarea substantelor terapeutice cele mai eficiente si adaptarea dozelor la metabolismul fiecarui pacient.
  • Astfel, prin combinarea examenului clinic, istoricul medical si TrichoTest ™, medicul dermatolog propune un tratament complet individualizat cu substante terapeutice specifice despre care stim ca este cea mai eficienta si personalizata doza specifica pacientului.

Beneficiile TrichoTest ™

  • Vi se va oferi un raport complet cu explicarea caracteristicilor dumneavoastra genetice si legatura acestora cu tratamentul alopeciei;
  • Permite selectarea celor mai eficiente substante active si dozarea lor adecvata pentru tratamentul alopeciei, economisind timp si costuri ale tratamentelor la care pacientul poate sa nu raspunda;
  • Imbunatateste eficacitatea tratamentului oferind o reteta personalizata pentru fiecare pacient;
  • Este un test non-invaziv, de incredere, recomandat sa fie realizat o data in viata;
  • Se caracterizeaza prin reproductibilitate si eficacitate de 99,9% in determinarea genetica.