Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Tratamente PRP plasma autologa

Terapia PRP cu plasma autologa se adreseaza celor care vor un tratament de intinerirefolosind un  produs natural al corpului lor fara sa apeleze la injectare de produse chimice sau de sinteza.

Terapia PRP cu plasma autologa, cunoscuta si sub denumirea de terapia Vampir, foloseste sangele propriu al pacientului pentru a stimula sinteza de colagen si elastina, fiind considerata o terapie foarte naturala. Ea reface structura pielii si reda tineretea, utilizand mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera, deoarece la baza acestei tehnici stau factorii de crestere (peste 60) pe care îi avem depozitatiin structuri preformate, in sangele si celulele plachetare adulte periferice.


Cum se efectueaza terapia PRP cu plasma autologa?

Terapia Vampir consta in recoltarea unei cantitati mici de sange periferic, care este supusa centrifugarii pentru a se obtine o cantitate suficienta de plasma imbogatita in factori de crestere si plachete sangvine. Plasma astfel obtinuta este apoi injectata in zonele in care dorim sa obtinem bioregenerarea pielii.


Care sunt indicatiile terapiei PRP cu plasma autologa?

  • Reintinerirea faciala cu remodelarea ovalului fetei;
  • Hidratarea, uniformizarea si catifelarea pielii;
  • Reversarea procesului de imbatranire data de soare sau varsta;
  • Stergerea ridurilor superficiale si diminuarea celor profunde;
  • Reintinerirea pielii de pe corp, decolteu, dosul mainilor, gat, etc.;
  • Regenerarea parului cu conditia existentei unui numar de foliculi pilosi;
  • Terapia vergeturilor.

           

Numarul de sedinte necesar pentru a obtine un efect de durata si sustenabil variaza foarte mult in functie de tipul de derm al pacientului si in functie de problematica care se vrea rezolvata.

In acest sens un derm care nu are probleme de imbatranire foarte accentuate si care are o capacitate de regenerare mare are nevoie de 2 poate 3 sedinte la interval de 3-4 saptamani, pe cand un derm afectat profund de razele solare, cu capacitate mica de regenerare are nevoie de 3-4 sau chiar 5 sedinte la interval de 2-3 saptamani.

Terapia PRP cu plasma autologa poate fi combinata si cu alte terapii in aceeasi sedinta sau la cateva zile distanta , precum mesoterapii cu acid hialuronic, aminoacizi si vitamine, peeling chimic, toxina botulinica sau fillere cu acid hialuronic.

Prin adaugarea acidului hialuronic liber la terapia PRP cu plasma autologa se obtine o hidratare puternica a dermului, cunoscandu-se faptul ca acidul hialuronic are rolul de a lega moleculele de apa in derm si in felul acesta se reface rezerva hidrica a pielii. In concluzie dupa un astfel de tratament pielea va fi cu siguranta mult mai ferma, mai hidratata si mult intinerita!